Udvozollek a Marosvasarhely (Erdely) es New York-rol keszitett honlapomon! Kepek, Marosvasarhely (Targu Mures), New York, Transylvania, penzgyujtemeny
Marosvasarhely
-fenykepalbum-

 

 
Marosvasarhely
Online
Kulturpalota
Megyehaza
Bolyai Liceum
Bolyaiak Szobra
Varoshaza
Var
A Teleki Haz
Teleki Teka
Bernady szobor
Rakoczi Lepcso
Rozsak Tere
Szinhaz Ter
Katolikus Templom
Bartok B. szobor
Unitarius Templom
E. Dandea szobor
Avram Iancu
Ortodox Templom
Latinitas emlekmu
Varoskepek
Vasarhelyi eletkep
Ortodox Katedralis : Egy leendo gorogkeleti katedralis epitesenek celjaira mar 1907-ben gyujtes indult, de a munkalatok csak kesobb, 1925-ben indultak el Emil A. Dandea polgarmester szorgalmazasara es hathatos tamogatasaval, Iosif Victor Vlad tervei alapjan. A gorogkereszt alaku alapokon nyugvo katedralis igazi ekesseget - a kupola freskoit- Aurel Ciupe mester festette. A teljes falfelulet festesere csak 1974-1986-ban kerulhetett sor, Nicolae Stoica mester iranyitasaval. Az uj freskot 1990.november 11-en szenteltek fel.
Az Also Roman Templom: A foteret nyugatrol lezaro ter haromszogeben, a Gyumolcsolto Boldogasszonyrol elnevezett katedralis, a romai Szent Peter bazilika mintajara epult. Az 1926 es 1936 kozott felepult templomot szeptember 8-an szenteltek fel. 1948-ig a gorogkatolikus egyhaz tulajdona, azota es jelenleg is az ortodox egyhaze. 
(Click to enlarge)