Bine ai venit pe "site"-ul meu despre Targu Mures (Marosvasarhely)! Fotografii, (Targu Mures), Transilvania, colectii de monede, bancnote, New York
Targu Mures
-album foto-
 
Targu Mures
Online
Palatul Culturii
Prefectura 
Liceul Bolyai
Grupul Statuar Bolyai
Primaria
Cetatea Medievala
Casa Teleki
Biblioteca Teleki
Statuia lui Bernady
Scara Rakoczi
Piata Trandafirilor
Piata Teatrului
Biserica Catolica
Statuia  lui Bartok B.
Biserica Unitariana
Statuia lui E. Dandea 
Statuia Avram Iancu
Catedrala Ortodoxa
Monum. Latinitatii
Alte Fotografii
Viata Mureseana...

Teatrul National : Datand oficial din 1978, Teatrul National este continuatorul unor traditii seculare. Primul teatru de stat a luat fiinta in 1946 (Teatrul Secuiesc de Stat); incepand din 1962 are si sectie romana. Integrat intr-un ansamblu arhitectonic modern, a fost proiectat de renumitul arhitect Constantin Savescu, in colaborare cu Vladimir Slavu, Mihaela Sava, Aurel Sarbu si Clarisa Wohl.

 

Piata Teatrului
(click to enlarge)

 

Turnul Bisericii Franciscanilor.

Ordinul Franciscan s-a instalat pe valea superioara a Muresului dupa navalirea tatara. Pe la sfarsitul secolului al XIV-lea a fost construita pe locul actualei biserici din cetate o manastire, prima cladire de piatra atestata documentar din oras. In anul 1556, in urma raspandirii reformei, ordinul a fost obligat sa paraseasca orasul, iar biserica a devenit, prin hotararea dietei de la Turda (1566), biserica reformata. Franciscanii s-au intors abia dupa instituirea administratiei habsburgice, pe la mijlocul secolului al XVIII-lea , cand au construit, in stil baroc, o noua biserica si o noua manastire, intre 1745-1747, in centrul orasului. Turnul e singurul care a scapat de la demolarile si sistematizarea din 1971.

(click to enlarge)